Get Adobe Flash player

Hitri kontakt

ugodna_izdelava_spletne_strani-2
Pomoč na domu

kontakt-naslov-otimizacija-spletnih-strani
Gerbičeva 17, 
1000 Ljubljana

kontakt-telefon-otimizacija-spletnih-strani
051  688 899

kontakt-eposta-otimizacija-spletnih-strani
info@pomoc.nadomu.si

Facebook povezava

Kuhar na domu na facebooku
Pridruži se nam na Facebooku

Statistika obiska:

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterObisk danes:32
mod_vvisit_counterObisk vceraj:41
mod_vvisit_counterObisk ta teden:214
mod_vvisit_counterObisk ta mesec:876
mod_vvisit_counterObisk skupaj:142770

Danes je: Jul 20, 2018

Pomoč na domu: različne cene, premalo socialnih oskrbovalcev

Pomoč starejšimUporabniki velikokrat ne vedo, da lahko izberejo drugačno možnost od doma za starejše.

Ljubljana – Razvoj pomoči na domu, do katere so upravičeni ljudje, ki za življenje v domačem okolju potrebujejo občasno organizirano pomoč, v Sloveniji zaostaja za Evropo. Sodobna družba pa je pred velikim izzivom kako ustvariti ustrezne razmere za življenje starejših.

Več ...

 

Pomoč na domu vključuje razne oblike organizirane praktične pomoči in uslug

Oskrba na domuSocialna oskrba na domu oziroma pomoč na domu vključuje razne oblike organizirane praktične pomoči in uslug, s katerimi ustrezne ustanove nadomeščajo potrebo po institucionalnem varstvu v zavodu.

 

Več ...

 

Kaj pravi zakon o pomoči na domu - misnistrstvo za delo, družino in socialne zadeve

POMOČ DRUŽINI

Pomoč družini obsega tri vrste pomoči:

  • pomoč za dom, ki obsega strokovno svetovanje družini za urejanje odnosov in funkcioniranje družine
  • pomoč na domu, ki obsega socialno oskrbo invalidnih, starejših in drugih oseb, ki se jim lahko s tako oskrbo nadomesti vključitev v institucionalno varstvo, in
  • socialni servis, ki obsega pomoč pri hišnih in drugih opravilih v določenih primerih, zlasti v primeru rojstva, bolezni, invalidnosti, starosti, nesreče

Več ...

 

Socialno varstvo in oskrba za starejše

oskrba na domuNacionalni program socialnega varstva in naraščanje deleža starejših oseb prinašata nove možnosti zasebnikom.

V Sloveniji naj bi po nacionalnem programu socialnega varstva do leta 2005 odprli 3000 mest v domovih za ostarele občane. Polovico naj bi jih zagotovile država in občine, za drugo polovico pa bo država podelila koncesije zasebnim vlagateljem. Podjetništvo bo tako kmalu intenzivneje vstopilo v eno zadnjih področij, ki so bila dolgo prihranjena za državo. S tem se bomo približali trendu iz razvitih držav, kjer je socialno podjetništvo v močnem porastu. Njegov razcvet sovpada s hitrim naraščanjem deleža starejših oseb.

 

Več ...

 

Socialna oskrba na domu

pomoc-starejsim-1Socialna oskrba na domu oziroma pomoč družini na domu vključuje razne oblike organizirane praktične pomoči in uslug, s katerimi ustrezne ustanove nadomeščajo potrebo po institucionalnem varstvu v zavodu.

Socialna oskrba na domu je storitev javne službe v obliki izvajanja pomoči družinam na domu. Namenjena je tistim osebam, ki z občasno oskrbo drugega še zmorejo ohraniti zadovoljivo duševno in telesno počutje. Te osebe so sposobne funkcionirati v domačem okolju, a se ne morejo oskrbovati ali negovati popolnoma same, njihovi najbližji pa tovrstne pomoči na domu zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo izvajati.
Kdo so upravičenci do socialne oskrbe na domu?

 

Več ...

 

Cenejša pomoč na domu

V želji pridobiti čim več novih uporabnikov so na območju Mežiške doline ceno storitve znižali za dobrih 21 odstotkov, ta je po novem 3,53 evra na uro
Dobra novica za uporabnike storitve pomoči na domu, ki jo za štiri občine Mežiške doline izvaja ravenski center za socialno delo (CSD), je ta, da je cena storitve od 1. junija nižja za 21,6 odstotka. Doslej so za uro te pomoči plačevali 4,50 evra, po novem 3,53 evra. Kot je pojasnila direktorica CSD Ravne Sonja Tiršek, so se za ta korak odločili zato, ker cena pomoči na domu pomembno vpliva na odločitev posameznika glede uporabe te storitve...
Vir in celoten članek na http://www.vecer.com/clanekkor2012060805793785
 

8 RAZLOGOV ZAKAJ IZBRATI POMOČ NA DOMU

Pomoč na domu1. Lahko ostanete v domačem okolju!

Večina ljudi je zelo navezanih na svoje domače okolje, kjer se čutijo sprejete in spoštovane, kjer lahko sami razpolagajo s svojim časom. V starosti, ko se je težje prilagajati novemu okolju, je to še pomembnejše. Pomoč na domu je način, kako se lahko razbremenite in posvetite stvarem, ki so vam v veselje.

Več ...